Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

    “Aprīkojuma iegāde ūdenstilpju attīrīšanas tehnikai Liepājā” Nr.23-02-FL03-F043.0207-000002

    • Publicēts:
    • Atjaunots:
    • 27. marts, 2023
    • 24. maijs, 2023

    Projekta aktivitātes tiks īstenotas ar mērķi iespēju robežās attālināt negatīvās klimata pārmaiņu sekas, kas varētu skart Liepājas ezeru un tā piekrastē esošās teritorijas.

    Dokumenti

    Piezīmes

    Finansējums

     

    Projekts tiek īstenots ar Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda (EJZF) atbalstu, "Sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju īstenošana" ietvaros.

    Projekta kopējās izmaksas ir 76700,00 EUR, no kurām:

    • EJZF fonda finansējums 69030,00 EUR;
    • Liepājas valstspilsētas pašvaldības finansējums 7670,00 EUR.

    Projekta mērķis

    Projekta mērķis ir Liepājas ezera un upju apsaimniekošanas iespēju paplašināšana un bioloģiskās daudzveidības saglabāšana. Lai īstenotu šo mērķi, tiks papildināta 2022. gadā iegādātā universālā ūdenstilpju attīrīšanas tehnika - gruntssmēlējs "Watermaster Classic IV" ar aprīkojumu, kas sekmēs tā efektivitāti.

    Ar iegādāto papildus nodrošinājumu rastos iespēja ar pārdomātu ekonomisko ieguldījumu, piešķirt jaudīgajai un universālajai tehnikai nozīmīgas funkcijas, padarot to pašpietiekamu. Šādā veidā tiks papildināts ūdenstilpju un krasta zonu apsaimniekošanas darbu klāsts, ievērojami samazinot to veikšanai patērētos resursus (cilvēkresursi, laika un tehniskais resurss). Šādi veiksmīgāk tiks nodrošināta ilgtspējīga vides kvalitātes uzturēšana ezeram un tam aptverošajām teritorijām ar mērķi mazināt ilgtermiņa klimata pārmaiņas.

    Projekta apraksts

    Vides attīrīšana un vērtīgā biotopa saglabāšana ir galvenā prioritāte, īstenojot šo projektu. Projekta darbībās paredzēts iegādāt - hidraulisko manipulatoru, mehānisko tiltrotatoru jeb rototiltu un ekskavatoriem paredzētas dzīvžogu šķēres ar visiem nepieciešamajiem papildus aprīkojumiem, lai šos agregātus veiksmīgi pielietotu darbībā.

    Iegūtais tehniskais nodrošinājums veiks vairākas no ezera apsaimniekošanai nepieciešamās funkcijas ar kapacitāti, kas jūtami uzlabos kopējo vides kvalitāti reģionā.

    Liepājas ezers un tam piegulošās teritorijas ir liela daļa no pilsētas vides vērtību raksturojošajiem faktoriem, kas sabiedrībai pieejams rekreācijai bez komerciāla rakstura. Šobrīd ezers piekrastē lielākoties ir aizaudzis ar niedrēm un citiem lielizmēra augiem, kuru blīvās audzes traucē ezeram dabiski attīrīties. Pārmērīga eitrofikācija izraisa nopietnas sekas vides kvalitātei.

    Projekta plānotais īstenošanas termiņš

    No 2023. gada 27. marta līdz 2023. gada 8. decembrim

    Kontaktpersona

    Anete Bokuma
    Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas
    Projektu ieviešanas nodaļas projektu vadītāja
    Tālrunis: 63 404 768
    E-pasts: anete.bokuma@liepaja.lv