Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

    Projekts "Rotaļu laukuma izveide vides kvalitātes uzlabošanai Jūrmalas parkā, Liepājā” (projekta Nr. 22-02-FL03-F043.0207-000004)

    • Iesniedzējs:
    • Publicēts:
    • Atjaunots:
    • Liepājas pilsētas pašvaldības administrācija
    • 22. septembris, 2022
    • 28. novembris, 2023

    Projekta galvenais mērķis ir vizuāli pievilcīga, augstas kvalitātes un droša bērnu rotaļu laukuma izveide, izbūvējot un labiekārtojot publiski pieejamu aktīvās atpūtas bērnu rotaļu laukumu Jūrmalas parkā, Liepājā, paplašinot rotaļāšanās iespējas, radot atraktīvu vidi, uzlabojot laukuma telpisko kompozīciju un mazinot klimata pārmaiņas.

    Dokumenti

    Piezīmes

    Finansējums

    Projekts tiek īstenots ar Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda (EJZF) atbalstu, pasākuma "Sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju īstenošana" ietvaros.

    Projekta kopējās izmaksas ir 178 012,28 EUR, no kurām:

    • EJZF finansējums 157 319,10 EUR;
    • Liepājas valstspilsētas pašvaldības finansējums 20 693,18 EUR.

    Projekta apraksts

    Jūrmalas parka bērnu rotaļu laukuma komplekss tiek veidots atbilstoši vienai tēmai “Jūra”, jo Liepājas valstspilsētā viens no galvenajiem ainavas struktūras elementiem ir ūdens, tai skaitā Baltijas jūra. Projekta rezultātā tiks uzstādīts daudzfunkcionāls rotaļu komplekss, kurš aprīkots ar centrālo torni, no kura var apskatīt apkārtni, un vairākiem slidkalniņiem, tai skaitā tuneļveida, interaktīva rotaļu iekārta, batuti un papildus elementi laukuma daudzpusīgākai izmantošanai, kā arī esošais smilts segums nomainīts ar triecienabsorbējošu laukuma segumu.

    Projekta īstenošana ļaus lietderīgi izmantot esošo teritoriju, kurā iepriekšējais rotaļu objekts - kuģis - demontēts pēc 18 gadu lietošanas.
    Rotaļu laukuma aprīkojums būs stacionārs, līdz ar to izturīgs visās sezonās. Tas paredzēts dažāda vecuma grupu bērniem, sākot no mazākajiem un beidzot ar pusaudžiem, un publiski pieejams ikvienam jebkurā laikā.

    Projekts sekmē klimata pārmaiņu mazināšanu, jo veselīga un aktīva dzīvesveida popularizēšana un veicināšana, nodrošinot tādu infrastruktūru, kas mudina iedzīvotājus būt aktīviem un izmantot videi draudzīgu transportu, piemēram, doties uz parku, tai skaitā rotaļu laukumu, pārvietojoties ar velotransportu, veicina siltumnīcefekta gāzu un gaisa piesārņojošo vielu emisiju un trokšņa samazinājumu. Sekmējot Jūrmalas parka funkcionalitāti un to pilnveidojot, tiks celts apkārtējās vides kvalitātes līmenis, nodrošinot veselīgu vidi pilsētas iedzīvotājiem un viesiem.

    Projekta īstenošanas mērķis

    Īstenojot projektu, tiks palielināta ģimeņu aktīvās atpūtas iespēju daudzveidība gan pilsētas iedzīvotājiem, gan tās viesiem, kas veicinās Liepājas tūrisma attīstību un Jūrmalas parka ilgtspējīgu pārvaldību, tādējādi panākot kopējās pilsētvides kvalitātes un sociālekonomiskā potenciāla uzlabošanos. Projekta īstenošana sekmēs dabas vērtību un īpaši aizsargājamo biotopu saglabāšanu, jo, nodrošinot Jūrmalas parka teritorijas funkcionalitāti un palielinot atpūtas iespējas, tiks mazināta parka antropogēnā slodze uz piejūras un iekšzemes biotopiem.

    Projekta īstenošanas laiks

    No 2022. gada 22. septembra līdz 2023. gada 30. oktobrim.

    Piezīmes

    EJZF fonda administrējošās iestādes - Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests.

    Vairāk informācijas par Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fondu pieejams Eiropas Komisijas tīmekļvietnē oceans-and-fisheries.ec.europa.eu/index_en

    Kontaktpersona

    Dina Tapiņa
    Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas
    Attīstības pārvaldes
    Projektu ieviešanas nodaļas projektu vadītāja
    Tālrunis: 63 404 727
    E-pasts: dina.tapina@liepaja.lv