Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

    “Brīvdabas sporta un aktīvās atpūtas centra Zirgu salā, Liepājā, izveide 5. kārta” Nr. 19-02-FL03-F043.0207-000004

    • Publicēts:
    • Atjaunots:
    • 9. marts, 2020
    • 18. februāris, 2021

    Projekta mērķis ir veikt piesārņotās teritorijas Zirgu salas rietumu daļā sakopšanu un planēšanu. Projekta ietvaros plānots samazināt objekta degradējošo ietekmi uz vidi, veicot salas vidusdaļā esošās nelegālās atkritumu izgāztuves rekultivāciju, teritorijas planēšanu un apsēšanu ar zālāju. Lai atvērtu teritoriju plašākai sabiedrības daļai un veicinātu aktīvās atpūtas iespēju daudzveidību Liepājas pilsētā, iecerēts izbūvēt skrituļošanas celiņu ar skeitborda trasi apkārt sakoptajai teritorijai.

    Dokumenti

    Piezīmes

    Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonds logo

    Finansējums

    Projekts tiek īstenots ar Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda (EJZF) atbalstu, pasākuma "Sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju īstenošana" ietvaros.

    Projekta kopējās izmaksas ir 278 348.03 EUR, no kurām:

    • EJZF finansējums 212 499.99 EUR;
    • Liepājas pilsētas pašvaldības finansējums 65 848.04 EUR

    Projekta apraksts

    Projekta ietvaros tiks veikta teritorijas sakopšana un aktīvās atpūtas infrastruktūras izbūve Zirgu salā. 132 795 m2 platībā būvdarbos paredzēta Zirgu salas rietumu daļas teritorijas sakopšana, planēšana, bedru aizbēršana, mazvērtīgo koku un krūmu izciršana un zālāja iesēšana.

    Projekta realizācija veicinās vides un dabas resursu ilgtspējīgu izmantošanu un vairošanu, pilsētas degradēto teritoriju sakopšanu un kopējās pilsētvides kvalitātes uzlabošanos.

    Paplašinot aktīvās atpūtas iespēju daudzveidību pilsētas iedzīvotājiem un viesiem, apkārt sakoptajai teritorijai tiks izbūvēts skrituļošanas celiņš (870 m garumā) un skeitborda trase (176 m garumā). Tā kā teritorija tiks pielāgota aktīvajai atpūtai, tiks sekmēta arī veselīga dzīvesveida un sporta popularizēšana.

    Projekta īstenošanas ilgums

    No 2020. gada 18. februāra līdz 2021. gada 1. februārim.

    Kontaktpersona

    Anete Bokuma
    Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas
    Projektu ieviešanas nodaļas projektu vadītāja
    Tālrunis: 63 404 768
    E-pasts: anete.bokuma@liepaja.lv