Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

    “Smilšu tīrīšanas tehnikas iegāde Liepājā” Nr. 23-02-FL03-F043.0207-000004

    • Publicēts:
    • Atjaunots:
    • 19. jūlijs, 2023
    • 11. decembris, 2023

    Projekts galvenais fokuss ir Liepājas smilšainās pludmales ekosistēmas saglabāšana, nodrošinot patīkamu uzturēšanos liedagā, sniedzot pilsētas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem skaistu, sakoptu vietu atpūtai pie dabas un jūras tuvuma baudīšanu.

    Dokumenti

    Piezīmes

    Finansējums

     

    Projekts tiek īstenots ar Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda (EJZF) atbalstu, "Sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju īstenošana" ietvaros.

    Projekta kopējās izmaksas ir 80029.40 EUR, no kurām:

    • EJZF fonda finansējums 72026.46 EUR;
    • Liepājas valstspilsētas pašvaldības finansējums 8002,94 EUR.

    Projekta mērķis

    Nodrošināt efektīvu vides resursu kvalitātes uzturēšanu Liepājas pilsētas pludmalē. Smilšu sajaukšanās ar atkritumiem ir liels drauds bioloģiskās daudzveidības un kvalitātes saglabāšanā gan piekrastes biotopam, gan ūdens kvalitātei.

    Lai īstenotu projekta mērķi, tiks iegādāta smilšu tīrīšanas iekārta ar kuru attīrīt liedagu no dažāda veida atkritumiem, nodrošinot vides tīrību un jūras ūdens kvalitātes nepasliktināšanos.

    Projekta apraksts

    Projekta darbības paredz iegādāties smilšu sijātāju, kura galvenais pienākums būs sijāt un irdināt pludmalē esošās smiltis, atbrīvojot tās no piesārņojuma, kas tīši vai netīši nokļuvuši smiltīs. Tehniku paredzēts darbināt piekabinot pie traktora. Hidrauliski regulējami riteņi pastāvīgai savācēja ierīces dziļuma kontrolei nodrošinās, ka iespējams tīrīšanas darbus veikt gan mitrām, gan sausām smiltīm.

    Pludmales smiltīs atkritumi rodas ne tikai no nevērīgiem atpūtniekiem, bet arī tiek izskaloti no jūras, it īpaši pēc lielām rudens un pavasara vētrām, kad pludmalē atrodami dažādi zari, aļģes, niedres un arī cilvēku radīti atkritumi. Īstenojot Projektā minētā pamatlīdzekļa iegādi, tiks nodrošināta regulāra vides tīrības uzturēšana un līdztekus mazināta ietekme uz vidi, ko rada lielās cilvēku masas, kas izmanto rekreācijas iespējas piekrastes zonā. Klimata pārmaiņu apjoms tiks palēnināts, tādejādi arī pasargājot ūdens kvalitāti, kurā var tikt ieskaloti dažādi atkritumi.

    Tīrot smiltis ar iegādāto tehniku tiks nosegta pludmales smilšainā liedaga uzturēšanas funkcija 8 km garā joslā.

    Projekta plānotais īstenošanas termiņš

    No 2023. gada 19. jūlija līdz 2023. gada 15. novembrim.

    Kontaktpersona

    Anete Bokuma
    Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas
    Projektu ieviešanas nodaļas projektu vadītāja
    Tālrunis: 63 404 768
    E-pasts: anete.bokuma@liepaja.lv